7.4.15

ΤΣΟΥΡΕΚΟΚΕΙΚ

δεν υπαρχει!! το πιο απλο "τσουρεκι"!!!


η δοση κανει 3 στρογγυλα ταψια διαμετρου 25 περιπου εκατοστων

Τι χρειαζομαστε
1kg αλευρι για τσουρεκια
1,5 νεροποτηρο ζαχαρη
1,5 νεροποτηρο γαλα χλιαρο
250γρ μαργαρινη
6 αυγα
1 αυγο για επαλειψη
1 κ.γλ. μαχλεπι
1 κ.γλ. κακουλε
1 κ.γλ. μαστιχα
100γρ μαγια
0,5 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
3 λαδοκολλες

Τι κανουμε
Λιωνουμε τη μαγια στο χυμο πορτοκαλι, και το μισο περιπου γαλα και αφηνω να φουσκωσει.Βολευει να το κανουμε σε ενα ταπερ με καπακι και να το διατηρησουμε και λιγο ζεστο για να φουσκωσει γρηγορα.
εντωμεταξυ ανακατευω τη μαργαρινη με τη ζαχαρη, τα 6 αυγα και τα μπαχαρικα. Στο μιγμα ριχνω ενναλαξ το αλευρι με την φουσκωμενη μαγια μεχρι να τελειωσουν. πρεπει να γινει ενα μιγμα λιγο πιο πυχτο απο κεικ. αν χρειαστει ριχνω λιγο ακομη αλευρι.
σε ταψακι στρογγυλο βαζω μια λαδοκολλα και ριχνω το 1/3 του μιγματος περιπου. αφηνω να φουσκωσει σε μερος ζεστο. οταν περιπου διπλασιαστει αλειφω με το αυγο και αν θελω ριχνω και σουσαμι ή αμυγδαλα.
Ψηνω στους 170 βαθμους χωρις αερα περιπου 30 λεπτα. κρυωνει και το βγαζω απο τη λαδοκολλα. προσοχη γιατι μπορει να σπασει οσο ειναι ζεστο και φρεσκο.
επαναλαμβανουμε αλλες 2 φορες αλλά επειδη δεν εχουμε απειρο χρονο, προτεινω να εχετε τουλαχιστον 2 ταψακια ωστε να τα κανουμε σχεδον ταυτοχρονα. 3 ταψακια ειναι το ιδανικο ή ενναλακτικα καντε το 1/3 της δοσης.   




περιμενω να μου πειτε τη γνωμη σας οταν το φτιαξετε και μην ξεχασετε να το βγαλετε φωτογραφια και να την ανεβασετε στα cosial media με το hashtag #feelthebeauty-cook 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου