14.6.15

4+1 χρήσεις για το κονσιλερ

γεια σας beautiers!


το κονσίλερ είναι ένα πολυχρηστικό "εργαλείο". γενικά τα καλλυντικά τα χρησιμοποιεί κανείς όπως τον βολεύει. αλλά το κονσίλερ νομίζω έχει τις περισσότερες χρήσεις!



αρχικά
 τα κονσίλερ χωρίζονται σε 2 αποχρώσεις:
με ροζ υποτόνους είναι κυρίως  για κάλυψη
με κίτρινους υποτονους είναι κυρίως για να φωτίζει


οι χρήσεις
1. κάλυψη μαύρων κύκλων
η βασική χρήση του κονσίλερ είναι η κάλυψη των μαύρων κύκλων

2. highlighter
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κονσίλερ στο κόκαλο κάτω από το μάτι, δηλαδή εκεί που βάζουμε το highlighter, για να φωτίσουμε το τα σημεία που πέφτει το φως. 

3. brozer
με ένα πιο σκούρο κονσίλερ μπορούμε να κάνουμε το πρόσωπό μας να φαίνεται ηλιοκαμένο. προσοχή όμως το αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει φυσικό. τα σημεία που θα το τοποθετήσουμε θα πρέπει να είναι σύμφωνα με το που μαυρίζουμε το καλοκαίρι. το πόσο σκούρο θα είναι το κονσίλερ πάλι δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση. εγώ θα πρότεινα  ένα με δύο τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας. να προτιμάτε κονσίλερ με κίτρινους υποτόνους.

4. κοψίματα 
για όσες δεν γνωρίζετε τα κοψίματα είναι ένας τρόπος για να δώσουμε διάσταση στο πρόσωπό μας. και εδώ πάλι θα χρησιμοποιήσουμε ένα με δύο τόνους πιο σκούρο κονσίλερ. καλό θα είναι το κονσίλερ να έχει κίτρινους υποτόνους.

5. κάλυψη για σπυράκια και ατέλειες
η πιο δημοφιλής χρήση του κονσίλερ (μετά από την κάλυψη μαύρων κύκλων) είναι η κάλυψη για σπυράκια και ατέλειες. αυτό συμβαίνει επειδή η σύνθεση του κονσίλερ (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές) είναι αρκετά καλυπτικό. το χρησιμοποιούμε κάτω από το foundation ή την πούδρα.

ωστόσο υπάρχουν και κορέκτορες, δηλαδή κονσίλερ σε πράσινο, κόκκινο, γαλάζιο και άλλα χρώματα, τα οποία είναι ειδικά να διορθώνουν ατέλειες στο πρόσωπό μας.






μην ξεχάσετε να γραφτείτε και στο "follow by email" 








fashion lover

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου